Huhtikuu 2024 jäsentiedote

Joutsenon veneseura toivottaa kaikille hyvää alkanutta kevättä!

Huhtikuun jäsentiedotteen keskeisimmät asiat:

Iso nosturi varattu ja muita kevään keskeisiä päivämääriä alkaa varmistua

– Veneseuran Facebook sivusto ei käytössä (kyberhyökkäys)

– Jäsenhankintapalkkio: Lahjakortti ravintola Sataman Torniin

– Seura palkitsee nuoret jäsenet suoritetuista veneilykursseista sekä huviveneenkuljettajan lupakirjasta

Tapahtumakalenteri

– Helmikuu 2024 jäsenmaksut lähetetty

– Maaliskuu 2024 kesän laituripaikkojen maksu ja varaus avattu

– Maaliskuu 2024 vartiovuorot varattavissa

**

– Toukokuu 2024 yöpäivystykset alkavat satamassa

– Ti 7.5. kello 17.15-17.45, Vaarallisten jätteiden keräysauto satamassa jätekatoksen edustalla

– Pe 17.5. vesille lasku isolla nosturilla

– Toukokuu 2024 palosammuttimien tarkastuksia satamassa

– Pe 17.5. kello 18 Veneseuran kevätkokous Sataman Tornissa (alustava)

– Toukokuu 2024 vesille lasku pienemmällä nosturilla

– Touko-kesäkuu 2024 laituri hinataan Keski-Lylyn tukikohtaan ja saaren kesäkausi alkaa

– Touko-kesäkuu 2024 veneiden runko- ja varustekatsastukset

– Ti 16.7.2024 Joutsenon veneseura täyttää 60 vuotta

– Pe 9.8.2024 Seuran 60-vuotisjuhla (alustava)

– La 10.8.2024 Joutsenpurjehdus

– Su 11.8.2024 Saimaa regatta (ratakisa, LrPS)

– Syys-lokakuu 2024 veneiden vesiltä nosto isolla ja pienellä nosturilla

– Lokakuu 2024 laituri hinataan pois Keski-Lylystä ja tukikohdan kesäkausi päättyy

– Lokakuu 2024 yöpäivystykset satamassa päättyvät (kameravalvonta jatkuu)

– Loka-marraskuu 2024 yhdistyksen syyskokous

Vesille laskut, katsastukset ym.

Veneseura on tilannut isomman nosturin venesatamaan pe 17.5. aamuksi. Ilmoittaudu Pekka Sivoselle puh. 040 548 1966. Vaarallisten jätteiden keräysauto vierailee venesatamassa ti 7.5. kello 17.15-17.45, jolloin keräysautolle voi jättää esim. jäteöljyä, öljynsuodattimia, vanhoja akkuja, maaleja ym.

Veneseura järjestää seuraavat palvelut kevääksi satamaan, mutta tarkkoja päivämääriä ei ole vielä sovittu: Yhteinen vesille lasku pienemmällä nosturilla, palosammuttimien tarkastus, veneiden katsastukset.

Mikäli veneeseesi on tarve tehdä runkokatsastus ennen vesille laskua niin olethan hyvissä ajoin yhteydessä veneseuran katsastajiin (yhteystiedot www.joutsenonveneseura.fi)

Joutsenon veneseuran Facebook -sivusto ei väliaikaisesti käytettävissä

Veneseuran Facebook-sivusto onnistuttiin kaappaamaan yhden hallituksen jäsenen tilin kautta, jonka jälkeen tuntematon tekijä poisti seuran hallitukselta sivuston ylläpito-oikeudet. Vaikuttaisi että ylläpito-oikeudet ollaan saamassa takaisin, mutta esimerkiksi Facebook sivun nimeä ei ole vielä voitu palauttaa entiselleen. Tämä kuukausikirje löytyy myös veneseuran nettisivuilta, jonne pyritään kuukausittain päivittämään ajankohtaista tietoa. Tiedonkulun helpottamiseksi veneseuralle on perustettu myös Whatsapp yhteisö, josta lisätietoja alla.

”Joutsenon Veneseura” yhteisö Whatsappissa

Joutsenon veneseuran jäsenten käyttöön on luotu Whatsapp yhteisö, jossa on erillisiä keskustelualueita mm. IT-tukeen (Varja ja kotisivut), Satamaan, Keski-Lylyyn, hallitukseen ja ravintolan kanssa tehtävään yhteistyöhön liittyen.

Joutsenon veneseuran yhteisöön liittymistä voi pyytää whatsapp viestillä kommodori Ville Lahdelta puh. 0503507449. Yhteisö on tarkoitettu veneseuran jäsenille ja jäsenen puhelinnumeron tulee olla sama kuin VARJA:ssa ilmoitettu yhteystieto.

Talkoorinkiin mukaan

Moni veneseuran asia satamassa ja Keski-Lylyn tukikohdassa kunnostetaan talkoovoimin. Talkoiden ajankohdista sovitaan veneseuran ”talkoo whatsapp” ryhmässä. Ryhmään voi liittyä lähettämättä whatsapp viestin satamakapteeni Pekka Sivoselle puh. 040 548 1966. Veneseuralla on talkoovakuutus.

Veneseuran 60-vuotisjuhlat

Joutsenon Veneseura ry:n 60-vuotisjuhlien alustava päivämäärä on perjantai 9.8.2024. Alustavissa suunnitelmissa on selvitetty mm. illallisristeilyä Joutsenon venesatamasta sekä musiikkipitoista juhlaillallista Sataman tornissa, mutta lopullista päätöstä ei ole vielä tehty. Mikäli sinulla on ideoita vuosijuhliin liittyen tai muutoin olet kiinnostanut auttamaan järjestelyissä, voit ottaa yhteyttä Ilkka Pöyhiään (hallituksen jäsen).

Jäsenhankintapalkkio vuonna 2024

Jäsenhankintapalkkio 40 euron lahjakorttina ravintola Sataman torniin maksetaan jäsenelle, jonka suosituksesta seuraan liittyy uusi jäsen (ei koske puoliso- ja lapsijäseniä). Palkkio maksetaan seuran hallitukselle osoitetusta hakemuksesta uuden jäsenen liityttyä seuraan. Uuden jäsenen tulee liittyessään ilmoittaa suosittelija.

Rahallinen tuki nuorten veneilypätevyyksiin

Veneseura maksaa alle 18-vuotiaiden jäsenten saaristo- ja rannikkolaivurikurssein kurssimaksut. Kurssia suorittaessa sinun tulee olla Joutsenon veneseuran jäsen. Hyväksytyn kurssin suorittamisen jälkeen veneseura maksaa erillisestä hakemuksesta kurssimaksun takaisin. Lisäksi seura palkitsee alle 25 -vuotiaat jäsenet, joille vuoden 2024 aikana myönnetään huviveneenkuljettajan lupakirja. Lupakirjan myöntämisen jälkeen seura hyvittää alle 25 -vuotiaalle jäsenelle 100 € hakemusmaksua vastaavan summan veneseuralle osoitetusta erillisestä hakemuksesta.