Syyskuun jäsentiedot

Syyskuun jäsentiedotteen keskeisimmät asiat:

– Veneiden syysnostojen aikataulu selviämässä: Pienet pe 13.10. ja isot pe 20.10.

– Sääntömääräinen syyskokous ja kauden päättäjäiset pe 20.10.2023

– Uusi veneluiska avoinna kaikkien käytettäväksi

Vuoden 2023-2024 tapahtumakalenteri:

1.5.2023 venesataman vartiokausi alkaa

To 4.5.2023 klo 17.15 vaarallisten jätteiden keräysauto venesatamassa

Ma 15.5.2023 sammuttimien tarkastuspalvelu venesatamassa

Ke 17.5.2023 klo 19 yhdistyksen kevätkokous Sataman Tornissa (erit. talous)

Pe 19.5.2023 veneiden vesille lasku isolla nosturilla

Pe 26.5.2023 veneiden vesille lasku pienellä nosturiautolla

To 1.6.2023 noin kello 17-20 veneiden varustekatsastusta satamassa

Ma 19.6.2023 noin kello 17-20 veneiden varustekatsastusta satamassa

Ma-pe 31.7.-4.8.2023 veneluiska poissa käytöstä: Purku ja uuden rakennus

La 5.8.2023 Joutsenpurjehdus

Pe 13.10.2023 aamulla veneiden nostoja ’pienemmällä’ nosturilla (alustava pvm)

Su 15.10.2023 venesataman vartiokausi päättyy (kameravalvonta jatkuu)

Pe 20.10.2023 aamulla veneiden nostoja isommalla nosturilla

Pe 20.10.2023 syyskokous (henkilövalinnat) ja kauden päättäjäiset Sataman tornissa (alustava)

9.-18.2.2024 Vene 24 Båt -messut (yhteiskuljetus la 10.2. tai 17.2.)

Syksyn yhteisnostot

Veneseura järjestää syksyllä yhden yhteisnoston isolla nosturilla sekä yhden yhteisnoston pienemmällä nosturiautolla. Alustavan aikataulun mukaisesti yhteisnosto pienemmällä nosturilla perjantaina 13.10.2023 aamusta alkaen. Isompi nosturi on tilattu satamaan perjantaina 20.10. aamuksi. Ennakkoilmoittautuminen yhteisnostoihin onnistuu puhelimitse satamakapteeni Pekka Sivoselle puh. 040 548 1966.

Syyskokous

Seuran sääntömääräinen syyskokous on tarkoitus pitää perjantaina 20.10.2023 illalla ravintola Sataman Tornissa. Hallitus on keskustellut tarpeesta päivittää seuran sääntöjä. Seuran sääntöjä voisi olla tarpeen täsmentää esimerkiksi hallitusten jäsenten lukumäärän, lapsi-, puoliso- ja kunniajäsenien oikeuksien ja velvollisuuksien sekä muiden vähäisempien yksityiskohtien osalta. Syyskokouksessa myös valitaan hallituksen jäsenet ja hyväksytään vuoden 2024 toimintasuunnitelma. Tällä hetkellä veneseuralla ei ole sihteeriä ja ensi vuodelle toivoisimme sihteerin hallitukseen löydettävän. Lisäksi viestinnästä, sosiaalisesta mediasta ja sisällöntuotannosta kiinnostuneelle jäsenelle veneseuralla olisi kysyntää. Viestintään osallistuvien ei ole pakko olla hallituksen jäseniä ja myös innokkaat nuorisojäsenet ovat tervetulleita viestimään. Syyskokouksessa lämmin ruoka ja kahvitarjoilu.

Veneluiska valmistunut

Sataman uusi veneluiska on avattu kaikkien käytettäväksi. Hallitus piti elo-syyskuun vaihteessa uuden luiskan loppukatselmuksen ja esitti rakentajalle muutamia vähäisiä korjauspyyntöjä. Korjausten toteuduttua ja hallituksen ne hyväksyttyä Luiska -hanke on projektin loppuraportointia vaille valmis. Luiskan läheisyyteen on tarkoitus kiinnittää osarahoittajan edellyttämä kyltti, muistolaatta ahkerimpien talkoolaisten kunniaksi sekä järjestää viralliset käyttöön vihkiäiset.

Jäsenhankintapalkkio voimassa koko vuoden 2023.

Jäsenhankintapalkkio on 40 € eli vuoden jäsenmaksua vastaava summa. Palkkio maksetaan jäsenelle, jonka suosituksesta seuraan liittyy uusi jäsen (ei koske puoliso- ja lapsijäseniä). Palkkio maksetaan seuran hallitukselle osoitetusta hakemuksesta uuden jäsenen liityttyä seuraan. Uuden jäsenen tulee liittyessään ilmoittaa suosittelija.

Tukea nuorten vesillä liikkumisen taitoihin

Oletko alle 18-vuotias ja kiinnostunut saaristo- tai rannikkolaivurikursseista? Vuoden 2023 ajan veneseura maksaa alle 18-vuotiaiden jäsenten kurssimaksut. Kurssia suorittaessa sinun tulee olla Joutsenon veneseuran jäsen. Hyväksytyn kurssin suorittamisen jälkeen veneseura maksaa erillisestä hakemuksesta kurssimaksun takaisin.

Lisäksi seura on päättänyt palkita alle 25 -vuotiaat jäsenet, joille vuoden 2023 aikana myönnetään huviveneenkuljettajan lupakirja. Traficom perii 100 euron suuruisen hakemusmaksun huviveneen kuljettajan lupakirjasta. Lupakirjan myöntämisen jälkeen seura hyvittää alle 25 -vuotiaalle jäsenelle 100 € hakemusmaksua vastaavan summan veneseuralle osoitetusta erillisestä hakemuksesta.

Talkoorinkiin mukaan

Moni veneseuran asia satamassa ja Keski-Lylyn tukikohdassa kunnostetaan talkoovoimin. Talkoiden ajankohdista sovitaan veneseuran ”talkoo whatsapp” ryhmässä. Ryhmään voi liittyä lähettämättä whatsapp viestin satamakapteeni Pekka Sivoselle puh. 040 548 1966. Veneseuralla on talkoovakuutus.

Veneiden kesäsäilytys talvisäilytysalueella on maksullista säilytyksen jatkuessa toista kesää peräkkäin

Veneiden säilytys kesällä talvisäilytysalueella on maksullista, mikäli vene ei ole käynyt vedessä edellisen kesän aikana. Kesäsäilytyksen maksullisuudella pyritään ehkäisemään sitä, että jäsenet, seurasta eronneet tai muut talvisäilytyspaikan käyttäjät eivät hylkäisi veneitä alueelle. Mahdollisesti talvisäilytysalueelle hylättyjen veneiden omistajien selvittely on työlästä ja veneistä eroon pääseminen voi olla seuralle myös kallista.

Kaikilla meistä voi elämässä tulla eteen tilanteita, jolloin venettä ei koko kesänä tule laskettua vesille. Ensimmäisen kesän vene voi olla talvisäilytysalueella maksutta, mutta mikäli vene on toista kesää peräkkäin samalla paikalla niin tällaisesta kesäsäilytyksestä veneseura lähettää erillisen säilytyslaskun. Ensimmäiset laskut lähetetään heinäkuun 2023 aikana.

Venesataman vartioinnista yli 75 -vuotiaille vapaaehtoista

Vartiopäällikkö on saanut kyselyitä voiko vartiointivelvollisuudesta tehdä poikkeuksia korkean iän tai terveydentilan perusteella. Vartiointivelvollisuuteen on tapauskohtaisen harkinnan myötä tehty poikkeuksia. Veneseuran hallitus päätti kesäkuun kokouksessa, että jatkossa 75-vuotta täyttäneet eivät ole vartiovelvollisia, mutta saavat edelleen jatkaa vartiointivuorojen tekemistä vapaaehtoisuuden pohjalta.