Kesäkuun jäsentiedote

Kesäkuun jäsentiedotteen keskeisimmät asiat:

– Veneluiska poissa käytöstä 31.7.-4.8.2023: Vanha puretaan ja uusi rakennetaan

– Yksi ponttonilaituri myytävänä: Tarjoukset 9.7.2023 mennessä sähköpostitse kommodorille

– Joutsenpurjehdus lähestyy: Lisätietoja kilpailupäällikkö Lauri Armiselta

– Muistutus aallokonmuodostuskiellosta sataman alueella

– Jäsenhankintapalkkio voimassa vuoden 2023

– Veneiden kesäsäilytys talvisäilytyskentällä maksullista*

– Sataman vartiovuorot: Yli 75-vuotiaille vartiointi vapaaehtoista

Vuoden 2023 tapahtumakalenteri:

1.5.2023 venesataman vartiokausi alkaa

To 4.5.2023 klo 17.15 vaarallisten jätteiden keräysauto venesatamassa

Ma 15.5.2023 sammuttimien tarkastuspalvelu venesatamassa

Ke 17.5.2023 klo 19 yhdistyksen kevätkokous Sataman Tornissa (erit. talous)

Pe 19.5.2023 veneiden vesille lasku isolla nosturilla

Pe 26.5.2023 veneiden vesille lasku pienellä nosturiautolla

To 1.6.2023 noin kello 17-20 veneiden varustekatsastusta satamassa

Ma 19.6.2023 noin kello 17-20 veneiden varustekatsastusta satamassa

Ma-pe 31.7.-4.8.2023 veneluiska poissa käytöstä: Purku ja uuden rakennus

La 5.8.2023 Joutsenpurjehdus

syys-marraskuu yhdistyksen syyskokous (erit. henkilövalinnat) ja kauden päättäjäiset

lokakuu veneiden vedestä nosto pienellä nosturiautolla

lokakuu veneiden vedestä nosto isolla nosturiautolla

15.10.2023 venesataman vartiokausi päättyy (kameravalvonta jatkuu)

Veneluiska poissa käytöstä 31.7.-4.8.2023

Nykyinen veneluiska puretaan heinäkuun lopussa ja uusi leveämpi luiska valetaan nykyisen paikalle. Luiskan purkamisen ja uuden rakentamisen toteuttavat kurottajapalvelu O. Husu ja Saimaan Sukelluspalvelu Oy. Rakennustöiden aikana veneluiska on poissa käytöstä. Lisäksi ennen rakennustöitä ja niiden aikana osa veneluiskan läheisitä parkkipaikoista on poissa käytöstä. Rakennustyöt voivat aiheuttaa päiväsaikaan hieman melua ja pöly voi kulkeutua veneiden kansille.

Ponttonilaituri myynnissä – tarjoukset su 9.7.2023 mennessä sähköpostilla kommodorille

Veneseura myy venesatamassa vierasvenelaiturissa rannassa olevan ponttonilaiturin eniten tarjoavalle seuran jäsenelle. Laituri myydään siinä kunnossa kuin se on. Laiturin mitat silmämääräisesti arvoituna: Leveys n. 2 metriä, pituus noin 5 metriä ja korkeus veden pinnasta puolisen metriä.

Tarjoukset sähköpostilla kommodori@joutsenonveneseura.fi sunnuntaina 9.7.2023 kello 23.59 mennessä.

Kuva laiturista veneseuran Facebook sivuilla, mikäli oheinen kuva ei näy.

Joutsenpurjehdus järjestetään lauantaina 5.8.2023

Perinteinen Joutsenpurjehdus järjestetään lauantaina 5.8.2023. Kyseessä on yksirunkoisten purjeveneiden matkakisa, jossa lähtö ja saapuminen ovat Likosenlahdessa. Kilpailureitti mitoitetaan noin puolen päivän purjehdukseen sopivaksi. Purjehduksessa on kaksi sarjaa: Kilpasarja ja klubisarja. Kilpasarjaan osallistuminen edellyttää FinRating lukua. Klubisarjaan voivat osallistua kaikki purjeveneet ja kilpailun järjestäjät arvioivat veneille kertoimet, mikäli sellaisia ei ole virallisesti saatavilla. Molempiin sarjoihin osallistuminen edellyttää, että vene on katsastettu ja vastuuvakuutus on voimassa. Joutsenon veneseura kannustaa kaikkia jäseniä osallistumaan mukaan Joutsenpurjehdukselle joko omalla veneellä tai liittymällä toisten kilpaveneiden miehistöihin. Lisätietoja Joutsenon veneseuran kilpailupäällikkö Lauri Arminen sekä https://www.saimaanpursiseurat.fi/kilpailutoiminta

Kilpailupäivänä ravintola Sataman torni on auki laajennetuin aukioloajoin. Maaliin saapumisen jälkeen parhaat selitykset kuullaan Sataman tornin saunan lauteilla ja ennen palkintojenjakoa syödään maittava päivällinen seisovasta pöydästä.

Muistutus: Aallokonmuodostus satama-alueella on kiellettyä

Muistutuksena kaikille veneseuran jäsenille, että satama-alueella on aallon muodostus kielletty. Satunnaisesti veneilystä nauttiessa tämä pääsee sataman käyttäjiltä unohtumaan, jolloin poijuissa ja laitureissa kiinni olevat veneet voivat heilua rajusti ja kolhuiltakaan ei aina vältytä. Veneen päällikkö tuntee oman veneensä parhaiten ja mitoittaa vauhdin niin, että nopeutta vähennetään tarpeeksi aikaisin ennen laiturialuetta ja laiturialueen läheisyydessä veneen nopeus mitoitetaan sellaiseksi, että peräaaltoa ei muodostu.

Jäsenhankintapalkkio voimassa koko vuoden 2023.

Jäsenhankintapalkkio on 40 € eli vuoden jäsenmaksua vastaava summa. Palkkio maksetaan jäsenelle, jonka suosituksesta seuraan liittyy uusi jäsen (ei koske puoliso- ja lapsijäseniä). Palkkio maksetaan seuran hallitukselle osoitetusta hakemuksesta uuden jäsenen liityttyä seuraan. Uuden jäsenen tulee liittyessään ilmoittaa suosittelija.

Tukea nuorten vesillä liikkumisen taitoihin

Oletko alle 18-vuotias ja kiinnostunut saaristo- tai rannikkolaivurikursseista? Vuoden 2023 ajan veneseura maksaa alle 18-vuotiaiden jäsenten kurssimaksut. Kurssia suorittaessa sinun tulee olla Joutsenon veneseuran jäsen. Hyväksytyn kurssin suorittamisen jälkeen veneseura maksaa erillisestä hakemuksesta kurssimaksun takaisin.

Lisäksi seura on päättänyt palkita alle 25 -vuotiaat jäsenet, joille vuoden 2023 aikana myönnetään huviveneenkuljettajan lupakirja. Traficom perii 100 euron suuruisen hakemusmaksun huviveneen kuljettajan lupakirjasta. Lupakirjan myöntämisen jälkeen seura hyvittää alle 25 -vuotiaalle jäsenelle 100 € hakemusmaksua vastaavan summan veneseuralle osoitetusta erillisestä hakemuksesta.

Talkoorinkiin mukaan

Moni veneseuran asia satamassa ja Keski-Lylyn tukikohdassa kunnostetaan talkoovoimin. Talkoiden ajankohdista sovitaan veneseuran ”talkoo whatsapp” ryhmässä. Ryhmään voi liittyä lähettämättä whatsapp viestin satamakapteeni Pekka Sivoselle puh. 040 548 1966. Veneseuralla on talkoovakuutus.

Veneiden kesäsäilytys talvisäilytysalueella on maksullista säilytyksen jatkuessa toista kesää peräkkäin

Veneiden säilytys kesällä talvisäilytysalueella on maksullista, mikäli vene ei ole käynyt vedessä edellisen kesän aikana. Kesäsäilytyksen maksullisuudella pyritään ehkäisemään sitä, että jäsenet, seurasta eronneet tai muut talvisäilytyspaikan käyttäjät eivät hylkäisi veneitä alueelle. Mahdollisesti talvisäilytysalueelle hylättyjen veneiden omistajien selvittely on työlästä ja veneistä eroon pääseminen voi olla seuralle myös kallista.

Kaikilla meistä voi elämässä tulla eteen tilanteita, jolloin venettä ei koko kesänä tule laskettua vesille. Ensimmäisen kesän vene voi olla talvisäilytysalueella maksutta, mutta mikäli vene on toista kesää peräkkäin samalla paikalla niin tällaisesta kesäsäilytyksestä veneseura lähettää erillisen säilytyslaskun. Ensimmäiset laskut lähetetään heinäkuun 2023 aikana.

Venesataman vartioinnista yli 75 -vuotiaille vapaaehtoista

Vartiopäällikkö on saanut kyselyitä voiko vartiointivelvollisuudesta tehdä poikkeuksia korkean iän tai terveydentilan perusteella. Vartiointivelvollisuuteen on tapauskohtaisen harkinnan myötä tehty poikkeuksia. Veneseuran hallitus päätti kesäkuun kokouksessa, että jatkossa 75-vuotta täyttäneet eivät ole vartiovelvollisia, mutta saavat edelleen jatkaa vartiointivuorojen tekemistä vapaaehtoisuuden pohjalta.