Toukokuu 2023 jäsentiedote

Toukokuun jäsentiedotteen keskeisimmät asiat:

– Tapahtumakalenteri päivitetty

– Kaikki Kemiran öljyvuotoon liittyvät veneilyrajoitukset on poistettu

– Veneluiska poissa käytöstä 31.7.-4.8.2023, sopimus uudesta luiskasta allekirjoitettu

– Veneiden katsastuksia To 1.6. ja Ma 19.6.

– Kevätkokouksen antia

– Olethan varannut vartiovuoron kaudelle 2023

– Jäsenhankintapalkkio voimassa vuoden 2023

– Yhteiset vesille laskut takana, laskut tulevat sähköpostilla

Vuoden 2023 tapahtumakalenteri:

1.5.2023 venesataman vartiokausi alkaa

To 4.5.2023 klo 17.15 vaarallisten jätteiden keräysauto venesatamassa

Ma 15.5.2023 sammuttimien tarkastuspalvelu venesatamassa

Ke 17.5.2023 klo 19 yhdistyksen kevätkokous Sataman Tornissa (erit. talous)

Pe 19.5.2023 veneiden vesille lasku isolla nosturilla

Pe 26.5.2023 veneiden vesille lasku pienellä nosturiautolla

To 1.6.2023 noin kello 17-20 veneiden varustekatsastusta satamassa

Ma 19.6.2023 noin kello 17-20 veneiden varustekatsastusta satamassa

Ma-pe 31.7.-4.8.2023 veneluiska poissa käytöstä: Purku ja uuden rakennus

La 5.8.2023 Joutsenpurjehdus

syys-marraskuu yhdistyksen syyskokous (erit. henkilövalinnat) ja kauden päättäjäiset

lokakuu veneiden vedestä nosto pienellä nosturiautolla

lokakuu veneiden vedestä nosto isolla nosturiautolla

15.10.2023 venesataman vartiokausi päättyy (kameravalvonta jatkuu)

Kemiran öljyvuotoon liittyvät veneilyrajoitukset on poistettu

Etelä-Karjalan pelastuslaitos on poistanut kaikki öljyntorjuntapuomit, joilla öljyvuodon leviämistä estettiin. Kaikki veneilyrajoitukset on poistettu ja venesatamaa voi käyttää normaalisti.

Veneseura on allekirjoittanut sopimuksen uuden veneluiskan rakentamisesta

Veneseura allekirjoitti torstaina 25.5.2023 sopimuksen Kurottajapalvelu O. Husun kanssa. Husu ja Saimaan Sukelluspalvelu Oy purkavat nykyisen veneluiskan ja valavat betonista uuden ma-pe 31.7.-4.8.2023. Rakennustöiden aikana veneluiska on poissa käytöstä. Lisäksi ennen rakennustöitä ja niiden aikana osa veneluiskan läheisitä parkkipaikoista on poissa käytöstä. Rakennustyöt voivat aiheuttaa päiväsaikaan hieman melua ja pöly voi kulkeutua veneiden kansille.

Veneiden katsastuksia to 1.6. ja ma 19.6.2023

Veneiden katsastus on taas ajankohtaista. Veneseuran jäsenille katsastus on ilmaista. Vuosittain hyväksytty katsastus on edellytys veneseuran perälipun käyttämiselle. Vuosikatsastus tehdään vuosittain veneen ollessa veneilykunnossa, jolloin tarkastetaan turvallisuuteen vaikuttavat varusteet ja laitteet. Joutsenon veneseuran katsastajien yhteystiedot löytyvät osoitteesta https://www.joutsenonveneseura.fi/jvnew/thteystiedot/

Katsastuskohteet: https://spv.fi/wp-content/uploads/2023/03/Katsastuskohteet.pdf

Katsastussäännöt: https://spv.fi/wp-content/uploads/2023/03/Katsastussaannot_2023.pdf

Lisätietoja: https://spv.fi/matkaveneily/katsastus/

Kevätkokous pidettiin ravintola Sataman tornissa 17.5.2023

Seuran sääntömääräinen kevätkokous keräsi noin 25 jäsentä paikalle. Kokouksessa käytiin läpi vuoden 2022 talousasiat. Veneseuran taloudellinen tilanne on tällä hetkellä poikkeuksellisen vahva. Kokouksen jälkeen kommodori Ville Lahti kertoi kuluvan vuoden taloudellisesti merkittävistä tapahtumista: Veneseuran syyskokouksessa 2022 hyväksytyn talousarvion mukaisesti maksetaan Lappeenrannan kaupungille takautuvasti useamman vuoden vuokrat, maksetaan takaisin seuran lainaa lyhennyssuunnitelman mukaisesti, maksetaan Lappeenrannan kaupungille uuteen kaavaan liittyviä maankäyttömaksuja ja  rakennetaan uusi veneluiska osittain Leader -rahoituksen avulla.

Kokouksessa jäsenet ohjeistivat hallitusta aloittamaan keskustelut Kemiran kanssa veneilykauden viivästyksen kanssa. Hallitus oli jo ennen kevätkokousta päättänyt keskusteluiden aloituksesta ja hallituksen jäsen Jouni Kivirinne on avannut keskustelut Kemiran kanssa.

Kevätkokouksessa myös nautittiin uuden ravintoloitsijan kahvituksesta savukinkku- ja parsapiirakoiden kera.

Muistithan varata vartiovuoron VARJA varausjärjestelmän kautta

Vartiovuorojen varaukset tehdään osoitteessa https://varaus.joutsenonveneseura.fi/

Vartiovuorot on suurelta osin varatut koko kaudelle, mutta yksittäisiä vartiovuoroja on vielä varaamatta. Jokainen vartiovelvollinen jäsen on velvollinen tekemään yhden valvontavuoron venekauden aikana. Vartiovuoron varaamatta jättämisestä sekä varatun vartiovuoron laiminlyönnistä veloitetaan veneseuran nettisivuilta ilmenevät hinnaston mukaisesti.

Valvontavuoroa varten jäsen tarvitsee Sataman Tornin henkilökohtaisen kulkuoikeuden (kulkulätkä). Henkilökohtaisen kulkulätkän voi hankkia satamakapteeni Pekka Sivoselta. Muissa vartiointiin liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä vartiopäällikkö Timo Mattilaan. Mikäli olet halukas hoitamaan valvontavuoroja muiden jäsenten puolesta, halukkuuden voi ilmoittaa vartiopäällikölle. Kauden aikana ajoittain tulee tilanteita, milloin vartiovelvollinen ei pysty valvontavuoroa hoitamaan ja tuuraajalle syntyy tarve. Veneseura voi välittää tuuraajien yhteystietoja, mutta vartiovelvollinen ja tuuraaja sopivat keskenään mahdollisesta korvauksesta.

Jäsenhankintapalkkio voimassa koko vuoden 2023.

Jäsenhankintapalkkio on 40 € eli vuoden jäsenmaksua vastaava summa. Palkkio maksetaan jäsenelle, jonka suosituksesta seuraan liittyy uusi jäsen (ei koske puoliso- ja lapsijäseniä). Palkkio maksetaan seuran hallitukselle osoitetusta hakemuksesta uuden jäsenen liityttyä seuraan. Uuden jäsenen tulee liittyessään ilmoittaa suosittelija.

Joutsenpurjehdus järjestetään lauantaina 5.8.2023

Perinteinen Joutsenpurjehdus järjestetään lauantaina 5.8.2023. Kyseessä on yksirunkoisten purjeveneiden matkakisa, jossa lähtö ja saapuminen ovat Likosenlahdessa. Kilpailureitti mitoitetaan noin puolen päivän purjehdukseen sopivaksi. Purjehduksessa on kaksi sarjaa: Kilpasarja ja klubisarja. Kilpasarjaan osallistuminen edellyttää FinRating lukua. Klubisarjaan voivat osallistua kaikki purjeveneet ja kilpailun järjestäjät arvioivat veneille kertoimet, mikäli sellaisia ei ole virallisesti saatavilla. Molempiin sarjoihin osallistuminen edellyttää, että vene on katsastettu ja vastuuvakuutus on voimassa. Joutsenon veneseura kannustaa kaikkia jäseniä osallistumaan mukaan Joutsenpurjehdukselle joko omalla veneellä tai liittymällä toisten kilpaveneiden miehistöihin. Lisätietoja: https://www.saimaanpursiseurat.fi/kilpailutoiminta

Tukea nuorten vesillä liikkumisen taitoihin

Oletko alle 18-vuotias ja kiinnostunut saaristo- tai rannikkolaivurikursseista? Vuoden 2023 ajan veneseura maksaa alle 18-vuotiaiden jäsenten kurssimaksut. Kurssia suorittaessa sinun tulee olla Joutsenon veneseuran jäsen. Hyväksytyn kurssin suorittamisen jälkeen veneseura maksaa erillisestä hakemuksesta kurssimaksun takaisin.

Lisäksi seura on päättänyt palkita alle 25 -vuotiaat jäsenet, joille vuoden 2023 aikana myönnetään huviveneenkuljettajan lupakirja. Traficom perii 100 euron suuruisen hakemusmaksun huviveneen kuljettajan lupakirjasta. Lupakirjan myöntämisen jälkeen seura hyvittää alle 25 -vuotiaalle jäsenelle 100 € hakemusmaksua vastaavan summan veneseuralle osoitetusta erillisestä hakemuksesta.

Talkoorinkiin mukaan

Moni veneseuran asia satamassa ja Keski-Lylyn tukikohdassa kunnostetaan talkoovoimin. Talkoiden ajankohdista sovitaan veneseuran ”talkoo whatsapp” ryhmässä. Ryhmään voi liittyä lähettämättä whatsapp viestin satamakapteeni Pekka Sivoselle puh. 040 548 1966. Veneseuralla on talkoovakuutus.