Maaliskuun jäsentiedote

Maaliskuun kuukausikirjeessä:

– Laituripaikat maksettavissa varausjärjestelmässä

– Liity talkoorinkiin ottamalla yhteys satamakapteeniin

– Sataman tornin ravintola uudistui, jäsenistölle erikoistarjouksia

– Jäsenhankintapalkkio voimassa vuoden 2023

– Luiska hankkeen tilannekatsaus

– Tarjous uusille laiturivarauksille

– Tukea nuorten vesillä liikkumistaitoihin

– Vaarallisten jätteiden keräys Likosenlahdessa 4.5.2023 klo 17.15-17.45

– Kevätkokous keskiviikkona 17.5.2023

– Vesille lasku isolla nosturilla perjantaina 19.5.2023

– Joutsenpurjehdus Likosenlahdessa 5.8.2023

– Sinustako veneseuran ympäristövastaava

Laituripaikkavaraukset maksettavissa

Laituripaikkavaraukset ovat nyt maksettavissa veneseuran varausjärjestelmässä https://varaus.joutsenonveneseura.fi/

Laituripaikkavaraukset ovat voimassa edellisen kauden maksetun laituripaikan mukaisesti. Muista maksaa varattu laituripaikkasi 30.4.2023 mennessä. Toukokuussa kaikki maksamattomat laituripaikat vapautuvat muille varattaviksi. Varausjärjestelmässä on myös useita laituripaikkoja varaamatta eli näitä voi kuka tahansa vapaasti varata.

Talkoorinkiin mukaan

Moni veneseuran asia satamassa ja Keski-Lylyn tukikohdassa kunnostetaan talkoovoimin. Talkoiden ajankohdista sovitaan veneseuran ”talkoo whatsapp” ryhmässä. Ryhmään voi liittyä lähettämättä whatsapp viestin satamakapteeni Pekka Sivoselle puh. 040 548 1966. Veneseuralla on talkoovakuutus.

Sataman tornin ravintola uudistui

Sataman ravintola uudistui monipuoliseksi kahvila, ravintola- ja catering-pitopalveluksi, jossa myös lounasta tarjolla. Ravintolassa on erikoistarjouksia veneseuran jäsenistölle: Bistro Satamantornissa jäsenetu lounas aikaan 11.30€/henkilö (Ovh 11.90€), kaikki alkoholittomat juomat jäsenhintaan -15%, sekä -10% kaikista ruokalistan tuotteista. Lisätietoja: https://www.satamantorni.fi/

Jäsenhankintapalkkio voimassa koko vuoden 2023. Tieto jäsenhankintapalkkiosta vaikuttaa tavoittaneen jo monet seuran jäsenet, kahdessa viimeisimmässä kokouksessa hallitus on jo tehnyt myönteiset päätökset uusien jäsenhakemustan myötä maksettavista palkkioista. Jäsenhankintapalkkio on 40 € eli vuoden jäsenmaksua vastaava summa. Palkkio maksetaan jäsenelle, jonka suosituksesta seuraan liittyy uusi jäsen (ei koske puoliso- ja lapsijäseniä). Palkkio maksetaan seuran hallitukselle osoitetusta hakemuksesta uuden jäsenen liityttyä seuraan. Uuden jäsenen tulee liittyessään ilmoittaa suosittelija.

Helmikuun puoliso- ja perhejäsenkampanja päättyi

Helmikuussa veneseura kokeili perhejäsenkampanjaa, jossa puolisot ja lapset liittyivät puolitetulla jäsenmaksulla. Helmikuun aikana seura sai useita uusia puoliso- ja lapsijäseniä, tervetuloa mukaan seuraan!

Luiska -hanke etenee

Likosenlahden laskuramppi puretaan ja tilalle rakennetaan uusi vuoden 2023 aikana. Alkuperäisen suunnitelman mukaisesti laskuramppi tulee olemaan pois käytöstä heinäkuun kaksi ensimmäistä viikkoa, jolloin uusi ramppi rakennetaan betonielementeistä. Aikataulu täsmentyy myöhemmin ja uusi nykyistä leveämpi ramppi avataan käyttöön työmaan valmistuttua. Varmistaaksesi onnistuneen veneilykesän, veneseura suosittelee hyödyntämään ja varamaan seuran laituripaikkoja. Veneseuran hallitus on saanut myös tietoa vaihtoehtoisesta tavasta rakentaa laskuluiska, jolloin luiska olisi mahdollista rakentaa jo ennen veneilykauden alkua. Veneseuran hallitus selvittää vielä eri vaihtoehtoja ja tiedottaa jäsenistöä tehdyistä sopimuksista.

Tarjous uusille laituripaikkavarauksille

Veneseuran hallitus seuraa laituripaikkojen täyttöastetta tarkasti. Täyttöaste on noin 80 % eli laituripaikkoja on runsaasti vapaana. Hallitus päätti toteuttaa helmikuu-toukokuu 2023 mittaisen kampanjan: Uusien laituripaikkavarausten hinnasta -25 % alennus ei-jäsenille ja -50 % alennus uusille (vuoden 2023 aikana liittyneille) täysjäsenille.

Tukea nuorten vesillä liikkumisen taitoja

Oletko alle 18-vuotias ja kiinnostunut saaristo- tai rannikkolaivurikursseista? Vuoden 2023 ajan veneseura maksaa alle 18-vuotiaiden jäsenten kurssimaksut. Kurssia suorittaessa sinun tulee olla Joutsenon veneseuran jäsen. Hyväksytyn kurssin suorittamisen jälkeen veneseura maksaa erillisestä hakemuksesta kurssimaksun takaisin.

Lisäksi seura on päättänyt palkita alle 25 -vuotiaat jäsenet, joille vuoden 2023 aikana myönnetään huviveneenkuljettajan lupakirja. Traficom perii 100 euron suuruisen hakemusmaksun huviveneen kuljettajan lupakirjasta. Lupakirjan myöntämisen jälkeen seura hyvittää alle 25 -vuotiaalle jäsenelle 100 € hakemusmaksua vastaavan summan veneseuralle osoitetusta erillisestä hakemuksesta.

Vaaralliset jätteet keräykseen Likosenlahdessa to 4.5.2023 klo 17.15-17.45

Veneseura on sopinut Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy:n kanssa, että vaarallisten jätteiden keräyskierros pysähtyy Likosenlahdessa torstaina 4.5.2023 kello 17.15 – 17.45. Tämä on oivallinen hetki viedä veneestä ja talvisäilytysalueelta kierrätykseen mm. vanhat dieselit, öljyt, maalit ja muut vaaralliset jätteet.

Kevätkokous 17.5.

Seuran sääntömääräinen kevätkokous pidetään Sataman Tornissa keskiviikkona 17.5.2023 kello 19. Kokouksessa käsitellään mm. toimintakertomus ja vuoden 2022 tilinpäätös. Kokouksessa on pientä tarjoilua. Ilmoittautumiset tiina.sarkkinen@joutsenonveneseura.fi.

Vesille lasku isolla nosturilla perjantaina 19.5.2023

Veneiden vesille lasku isolla nosturilla on tarkoitus toteuttaa perjantaina 19.5.2023. Nostopäivästä odotetaan vielä kirjallista vahvistusta nostopalveluntarjoajalta. Tarkemmat kellonajat ilmoitetaan lähempänä. Sataman tornin ravintolan kanssa on sovittu hieman varhaisemmasta avaamisajankohdasta nostopäivälle. Ilmoita osallistumisesta vesille laskuun olemassa yhteydessä satamakapteeni Pekka Sivoseen 040 548 1966 tai pekka.sivonen@joutsenonveneseura.fi.

Pienemmällä nosturilla tapahtuvan vesille laskun ajankohtaa ei ole vielä saatu vahvistettua. Ajankohta ilmoitetaan heti kun se on tiedossa.

Joutsenpurjehdus järjestetään lauantaina 5.8.2023

Perinteinen Joutsenpurjehdus järjestetään taas lauantaina 5.8.2023. Kyseessä on yksirunkoisten purjeveneiden matkakisa, jossa lähtö ja saapumine on Likosenlahdessa. Kilpailureitti mitoitetaan noin puolen päivän purjehdukseen sopivaksi. Purjehduksessa on kaksi sarjaa: Kilpasarja ja klubisarja. Kilpasarjaan osallistuminen edellyttää FinRating lukua. Klubisarjaan voivat osallistua kaikki purjeveneet ja kilpailun järjestäjät arvioivat veneille kertoimet, mikäli sellaisia ei ole virallisesti saatavilla. Molempiin sarjoihin osallistuminen edellyttää, että vene on katsastettu ja vastuuvakuutus on voimassa. Joutsenon veneseura kannustaa kaikkia jäseniä osallistumaan mukaan Joutsenpurjehdukselle joko omalla veneellä tai liittymällä toisten kilpaveneiden miehistöihin. Lisätietoja: https://www.saimaanpursiseurat.fi/kilpailutoiminta/

Seura etsii halukkaita ympäristövastaavaksi

SPV Saimaan alueen pursiseuroja on suositettu nimeämään ympäristövastaavat. Joutsenon veneseura tarttuu haasteeseen ja pyytää jäsenistöstä motivoituneita henkilöitä ilmoittautumaan tehtävään. Tehtävä on veneseurassa uusi ja sen sisältö voidaan räätälöidä tehtävään haluavien toiveiden mukaiseksi.

Järjestyksenvalvojaksi Imatran ajoihin

Imatran Moottorikerho ry etsii järjestyksenvalvojakortin omaavia järjestyksenvalvojiksi Imatran ajoihin. Mikäli sinulla ei ole järjestyksenvalvojakorttia, mutta haluaisit käydä kurssin ja saada kortin niin tämä onnistuu maksutta sopimalla asiasta Imatran moottorikerhon kanssa. Lisätietoja https://www.imk.fi/