Tammikuun jäsentiedote

• – Ilmoittaudu seuran järjestämälle venemessumatkalle
  • – Helmikuussa puolison ja lasten liittymismaksut puoleen hintaan
  • – Hanki jäsen seuraan, saat 40 € jäsenhankintapalkkion
  • Luiska hanke etenee, kesällä 2023 luiska ajoittain pois käytöstä.
  • – Veneiden kesäsäilytyksestä talvisäilytysalueella maksullista
  • – Hallituksen jäsenet, tehtävät ja toimihenkilöt
  • – Haluatko veneilykouluttajaksi tai katsastajaksi?
  • – Vesijettipaikkojen perustaminen laiturialueelle harkinnassa
  • – Päivitä yhteystietosi venepaikkarekisteri VARJAssa: https://varaus.joutsenonveneseura.fi/

Venemessut 2023 – ilmoittaudu mukaan seuran matkalle. Perinteinen seuran linja-automatka venemessuille järjestetään lauantaina 18.2.2023. Ilmoittautumiset sähköpostitse tiina.sarkkinen@joutsenonveneseura.fi. Matkan kuljetukset ovat seuran jäsenille ilmaisia eli matkaan pääsee pääsylipun hinnalla. Seura hankkii ajoissa ilmoittautuneille liput ryhmälippuina ja kerää lippuhinnat bussissa matkan aikana (mobilepay, tilisiirto, käteinen). Mikäli et ole jäsen, kyytiin mahtuu pientä lisäkorvausta vastaan.

Helmikuussa puolisot ja lapset jäseniksi puoleen hintaan. Veneseuran hallitus työskentelee aktiivisesti veneseuran jäsenistön kasvattamiseksi. Seuran jäsenmäärän kasvattamiseksi hallitus päätti, että helmikuun aikana seuraan liittyvät puolisot ja jäsenten lapset saavat 50 % alennuksen liittymismaksusta.

Jäsenhankintapalkkio voimassa koko vuoden 2023. Veneseura päätti aloittaa kalenterivuoden 2023 kestävän kokeilun jäsenhankintapalkkiosta. Jäsenhankintapalkkio on 40 € eli vuoden jäsenmaksua vastaava summa. Palkkio maksetaan jäsenelle, jonka suosituksesta seuraan liittyy uusi jäsen (ei koske puoliso- ja lapsijäseniä). Palkkio maksetaan seuran hallitukselle osoitetusta hakemuksesta uuden jäsenen liityttyä seuraan. Uuden jäsenen tulee liittyessään ilmoittaa suosittelija.

Luiska -hanke etenee. Veneseuran tavoitteena on saada uuden, leveämmän veneluiskan rakentaminen toteutettua nykyisen luiskan tilalle kesän 2023 aikana. Tarkka rakentamisen aikataulu ei ole selvillä, mutta aikataulusta tiedotetaan aktiivisesti jäsenistöä. Rakentamistöiden takia nykyinen veneluiska ei todennäköisesti tule olemaan käytössä koko kautta. Varmistaaksesi onnistuneen veneilykesän, veneseura suosittelee hyödyntämään ja varamaan seuran laituripaikkoja. Rakentamistyöt pyritään ajoittamaan niin, että veneiden vesillelasku keväällä ja ylös nostaminen syksyllä onnistuvat tuttuun tapaan luiskaa käyttäen.

Veneiden kesäsäilytyksestä talvisäilytysalueella lisämaksu. Veneseuran hallitus päätti heinäkuussa 2022, että veneiden säilytys kesäisin talvisäilytysalueella on ensimmäisen kesän osalta ilmainen. Seuraavien kesien osalta maksu on puolet talvisäilytysmaksusta. Maksun keräämisellä veneseura pyrkii ehkäisemään veneiden hylkäämistä talvisäilytysalueelle, koska joissakin tilanteissa veneiden hylkäämisestä voi syntyä seuralle selvittelyyn hukatun ajan lisäksi taloudellisia kustannuksia. Seuran nettisivujen hinnastoa päivitetään tämän osalta.

Hallituksen jäsenet, tehtävät ja toimihenkilöt vuonna 2023 on valittu.

Seuran hallitus järjestäytyi vuoden ensimmäisessä kokouksessa 12.1.2013.

Kommodori, hallituksen puheenjohtaja: Ville Lahti
Varakommodori, vartiopäällikkö, hallituksen jäsen: Timo Mattila
Taloudenhoitaja, hallituksen jäsen: Tiina Särkkinen
Satamakapteeni, hallituksen jäsen: Pekka Sivonen
Kilpailupäällikkö, hallituksen jäsen: Lauri Arminen
Majaisäntä, hallituksen jäsen: Jani Ruippo
Luiska -hankkeen projektipäällikkö, hallituksen jäsen: Markku Vainikka
Hallituksen jäsen: Ilkka Pöyhiä
Hallituksen jäsen: Antti Sirppiniemi
Hallituksen jäsen: Jouni Kivirinne
Katsastuspäälliköt: Jorma Hartikainen ja Jani Ruippo

Haluatko veneilykouluttajaksi? Suomen purjehdus ja veneily järjestää veneilykouluttajan kursseja, joista pätevöityy auktorisoiduksi veneilykouluttajaksi. Kurssin suoritettuasi voit järjestää SPV:n koulutusjärjestelmän mukaisia veneilykursseja ja vastaanottaa veneilytutkintoja. Sinulla on myös oikeus kirjoittaa käytännön veneilytaitotodistus kansainvälisen huviveneenkuljettajakirjan (ICC) tai vuokraveneen kuljettajakirjan hakijalle.

Koulutuspäivät: https://spv.fi/spv/tapahtumakalenteri/

Helsinki/ Espoo 21.1.2023

Tampere 4.2.2023

Turku 11.2.2023

Vaasa (på svenska) 18.2.2023

Helsinki/ Espoo 4.3.2023

18.3. Kuopio: https://www.suomisport.fi/events/f8cc74a7-9513-4f5f-a89e-9dfb9620e603

Haluatko veneiden katsastajaksi? Veneseuralla on aina tarvetta uusille aktiivisille katsastajille. Mikäli veneiden katsastus kiinnostaa Suomen purjehdus ja veneily järjestää tammi-maaliskuun aikana useita katsastajan peruskursseja: https://spv.fi/matkaveneily/katsastus/

Vesijettipaikkojen perustaminen laiturialueelle harkinnassa. Veneseuran hallitus selvittää tulisiko laiturialueelle rakentaa muutamia vesijettipaikkoja. Mikäli olet kiinnostunut vesijetin säilytykestä seuran laiturilla, ota yhteyttä satamakapteeniin ja ilmaise kiinnostukseksi.

Päivitä yhteystietosi! Veneseuran vene- ja talvisäilytyspaikat sekä jäsenmaksut ja vartiovuorojen varaus hoidetaan seuran VARJA järjestelmässä. Muista päivittää muuttuneet yhteystietosi VARJA:ssa: https://varaus.joutsenonveneseura.fi/